KİŞİLER
Uğur Akkuş
  Önceki Sayfaya Geri Dön

Prof. Dr. Alim Yıldız

1968 yılında Sivas'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta, yükseköğrenimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. Aynı fakültede Türk-İslam edebiyatı alanında yüksek lisans yaptı. İstanbul, Aydın ve İzmir'de öğretmenlik görevlerinde bulundu. 1998 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Edebiyatı Anabilim Dalında araştırma görevlisi oldu. Doktora çalışmasını 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinde tamamladı. 2004'te yardımcı doçent, 2006'da doçent, 2012 yılında Profesör oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28.07.2016 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olarak atandı.
Değişik gazete ve dergilerde şiir ve yazıları yayımlandı. Hayat Ağacı, Muştu ve Buruciye Edebiyat dergilerinde yayın yönetmenliği, Sultanşehir dergisinde sanat danışmanlığı görevini üstlendi. Şiirlerinden bir kısmı bestelendi.
Prof. Dr. Alim Yıldız'ın yayımlanmış 23 kitabı, ulusal ve uluslararası toplantılarda sunduğu çok sayıda tebliği ve çeşitli dergilerde yayımlanan ilmî makaleleri bulunmaktadır.

Sivas Hizmet Vakfı Resmi İnternet Sayfası - Bahtiyarbostan Mah. Alibaba Cad. İnönü Konağı Sivas - 0 (346) 223 53 56

Sivas Haber